Brčko: Omladina iz Atik-Savske džamije posjetila PU „Evlad“

  Posjeta je upriličena sa ciljem da se djeca tog uzrasta upoznaju sa mjesecom ramazanom, te značajem 27. noći (Lejletul-Kadr).

  Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

  Piše: Azra Bijedić

  Nakon projekta „Upoznaj poslanika, obavi umru“, Atik-Savskoj džamiji se pridružilo više mladih ljudi koji aktivno učestvuju u raznim projektima.

  Jedna od tih aktivnosti je i posjeta Predškolskoj ustanovi „Evlad“, koja je upriličena danas, a sve sa ciljem da se djeca tog uzrasta upoznaju sa mjesecom ramazanom, te značajem 27. noći (Lejletul-Kadr) (fotogalerija ovdje).

  Značaj ovakvih posjeta za djecu

  Direktor ove ustanove, Enver-ef. Tursunović je kazao kako smatra da je svaka posjeta bitna za njihovu djecu, a posebno posjete omladine, te da su djeca jako sretna kada dobiju poklone, ma koliki oni bili.

  Enver-ef. Tursunović (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  „Djeca iz ‘Evlada’ inače posjećuju razne ustanove, a također i nama dolaze u posjetu iz raznih ustanova. Sva ta komunikacija sa vanjskim svijetom je unapređenje dječije socijalizacije i naposlijetku, njihovo lakše komuniciranje u budućnosti sa svima koji nisu unutar ‘Evlada’“, poručio je on.

  Želja da se djeca edukuju o Islamu

  „Došli smo na ideju da posjetimo ‘Evlad’ povodom 27. noći ramazana, podijelimo sitnice i da se družimo sa njima sa željom da napravimo vezu između Atik-Savske džamije, koja već okuplja malo stariji uzrast i da stvorimo djeci percepciju o svemu tome i da mogu doći i biti prihvaćeni“, rekla je Melisa Pečković, jedna od omladinaca koji su posjetili „Evlad“.

  U sklopu posjete su imali radionicu, na kojoj su objasnili prvenstveno značaj mjeseca ramazana, šta je Lejletul-Kadr, podijelili paketiće i balone, te se zajedno igrali.

  Melisa Pečković (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  „Atik-Savska džamija je postala najaktivnija džamija u pogledu rada sa mladim ljudima, što je zahvaljujući, prije svega, efendiji Emiru Hasanoviću, te želimo da i ovaj mladi uzrast zna gdje može otići ako bude imao želju za mekteb i dalju edukaciju u vezi naše vjere“, poručila je Pečković.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 3 = four