Brčko: Održana redovna sjednica Vlade

U nastavku 75. redovne sjednice članovi Vlade primili su k znanju informaciju o preduzetim aktivnostima u vezi s organizovanim i kontrolisanim odstrelom divljih svinja na području Brčko distrikta BiH koju je iznio šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Tačka dnevnog reda koja se odnosi na Prijedlog odluke o izboru lokacije za školu JU IV. osnovna škola je povučena i prebačena za narednu sjednicu uz zaključak da se obave dodatne konsultacije u vezi s ovom temom. Povučene su i vraćene na doradu, nakon diskusije članova Vlade, i Smjernice za izradu Zakona o izmjenama Porodičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik je otvorio 76. redovnu sjednicu na kojoj je usvojen Prijedlog zaključka kojim se daje saglasnost gradonačelniku da potpiše Odluku o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradu Akcionog plana za održivu energiju u borbi protiv klimatskih promjena. Vlada je dala saglasnost i na Prijedlog zaključka kojim se prihvata očitovanje odjeljenja i institucija Brčko distrikta BiH na Nacrt izvještaja radne grupe o Univerzalnom periodičnom pregledu – treći ciklus za BiH i listu zaključaka i/ili preporuka koje je dostavilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. Članovi Vlade dali su saglasnost na prijedloge odluka za angažovanje izvršilaca za obavljanje posebnih poslova u Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove i Odjeljenju za javnu sigurnost.

Izvor: Vlada Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− one = 4