Brčko: Održana 76. vanredna sjednica Vlade

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćila je danas da je na 76. vanrednoj sjednici usvojila Smjernice za izradu nacrta zakona o budžetu.

  Foto: Vlada BDBiH

  Piše: Dževad Turčalo

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćila je danas da je na 76. vanrednoj sjednici usvojila Smjernice za izradu nacrta zakona o budžetu.

  Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju prvog dijela Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2019. godini u Odjelu za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja.

  Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za odobravanje jednokratne novčane pomoći i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu novčane pomoći demobiliziranom borcu i članu uže porodice umrlog demobiliziranog borca.

  Na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija i Program utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za nabavku udžbenika djeci poginulog borca i ratnog vojnog invalida u 2019. godini.

  Na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava grant Udruženju penzionera PIO/MIO Federacije BiH i grant Udruženju penzionera Republike srpske za banjsko-klimatsko liječenje penzionera.

  Na 76. vanrednoj sjednici usvojeni su zaključci o davanju saglasnosti na odluke o izmjenama i dopunama organizacionih planova Odjela za stručne i administrativne poslove, Kancelarije gradonačelnika, Direkcije za finansije, Odjela za javni registar, Odjela za javne poslove, Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu, Odjela za evropske integracije i međunarodnu saradnju i Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja.

  Organizacioni planovi su izmijenjeni s ciljem usklađivanja sa Zakonom o plaćama, navedeno je u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven × 1 =