Brčko: Održana 55. redovna sjednica Skupštine

Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH održali su danas 55. redovnu sjednicu. Nakon što je za narednu sjednicu odloženo razmatranje nacrta zakona o dopunama Zakona o fiskalnim sistemima i  Nacrta zakona o radu u drugom čitanju, sjednicom su uglavnom dominirale tačke koje su se odnosile na razmatranje izvještaja, informacija, a doneseno je i više odluka.

Donesene su odluke o usvajanju elaborata  i opravdanosti osnivanja visokoškolske  ustanove u Brčko distriktu BiH.

„Visokoškolska ustanova podnijela je zahtjev za osnivanje na području Brčko distrikta i nakon provođenja svih potrebnih procedura komisije su dale saglasnosti  a ovim odlukama i Skupština je dala saglasnost za osnivanje“, rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta dodajući da je riječ o Fakultetu za poslovni menadžment Banja Luka.

Donesene su i dvije odluke o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta za rekonstrukciju i izgradnju raskrsnice i dijela puta u Omerbegovači i Krbetima.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta za prvih šest mjeseci ove godine. Poslanici su dali saglasnost na Izvještaj o radu i finansijskom stanju i Izvještaj o završnom računu JP “Luka Brčko“ u 2018. godini. Razmatrani su i izvještaji o reviziji finansijskih  izvještaja sa 31. 12. 2018. godine  JP „Putevi Brčko“ i  Direkcije za finansije, kao i izvještaji o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za komunalne poslove, Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja i Kancelarije gradonačelnika za 2018. godinu.

Na 55. redovnoj sjednici razmatran je i Izvještaj o procesu inicijalne fiskalizacije kojim, u skladu sa skupštinskim Zaključkom, Direkcija za finansije jednom mjesečno informiše Skupštinu o ovom procesu.

Autor: Skupština BDBiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seventy five − = sixty six