Brčko: Odigrana predstava „Savršen kroj“ beogradskog YugoArta

  Predstava je rađena po tekstu Vladimira Đurđevića, a u njoj igraju Dragan Petrović Pele i Slobodan Boda Ninković.

  Fotoreporterka: Azra Bijedić / Otisak.ba

  Novinarka: Azra Bijedić

  Sinoć je u prepunom Domu kulture Brčko izvedena pozorišna predstava “Savršen kroj” u produkciji beogradskog YugoArta.

  Predstava je rađena po tekstu Vladimira Đurđevića, a u njoj igraju Dragan Petrović Pele i Slobodan Boda Ninković.

  Izvedena je u okviru kulturne manifestacije “Proljeće u gradu 2019”, čiji pokrovitelj je Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Predstava odigrana 207 puta

  „Moguće je skrojiti savršen kroj, ali idealni ne, zbog toga što idealno ne postoji, ka idealnom težimo i to treba da nam bude neki vektor koji sledimo“, kazao je Dragan Petrović Pele, koji je bio u ulozi krojača.

  „Biti tajkun, sa moje tačke gledišta, je potpuno nezanimljivo, ali scenski jeste zanimljivo, kao povod za igru i onda smo to iskoristili maksimalno, pa je predstava odigrana 207 puta.

  U principu, na kraju dođemo na isto, da su bili krojač ili tajkun, oni imaju zajedničku tačku, a to je Katarina koja ih svede na istu liniju“, rekao je Slobodan Boda Ninković, koji u predstavi glumi tajkuna.

  Savršen kroj je moguć ako se nađe balans

  Glumci se slažu da je „savršen kroj“ moguće uraditi jedino ako onaj ko kroji i onaj ko poručuje nađu zajednički jezik.

  Mora da se uzme tačna mjera, ne može na daljinu ili preko društvenih mreža. Mora lično da se uzme.

  „Kada pričamo o tačnoj meri, obojica razmišljamo slično, to je ona prava mera, znači možemo mi imati svakakve želje, ali moramo biti maksimalno realni i objektivni da znamo koliko možemo, pa da tu nađemo pravi balans i dobijemo savršeni kroj“, kazali su glumci i time objasnili drugo značenje iza naslova predstave.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  six ÷ one =