Brčko: Nada Elez prvostepeno oslobođena

  Oslobađa se od optužbe da je učinila krivično djelo – Posebni slučajevi krivotvorenja isprave, odnosno zbog toga što u postupku nije dokazano da je učinila krivično djelo za koje je optužena, saopćeno je jutros iz Pravosudne komisije ove lokalne zajednice.

  Osnovni i Apelacioni sud u Brčkom (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

  Novinar: Adis Mujdanović

  Osnovni sud Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u krivičnom predmetu protiv optužene Nade Elez iz Brčkog, na glavnom pretresu održanom 18. marta, donio je i javno objavio prvostepenu presudu kojom se optužena oslobađa od optužbe da je učinila krivično djelo – Posebni slučajevi krivotvorenja isprave, odnosno zbog toga što u postupku nije dokazano da je učinila krivično djelo za koje je optužena, saopćeno je jutros iz Pravosudne komisije ove lokalne zajednice.

  Elez je optužnicom stavljeno na teret da je obavljajući poslove na radnom mjestu doktora specijaliste pedijatra zaposlenog na Odjelu pedijatrije Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko”, nakon što su pacijenti upućeni na specijalistički pregled kod neonatologa, “sačinila i svojeručno potpisala nalaze i mišljenje (ambulantnih brojeva…) koje je ovjerila faksimil pečatom u kome je navedeno da ona ima zvanje ‘prim. dr. specijalista pedijatar subspecijalista neonatolog’, iako je znala i bila svjesna da u vrijeme sačinjavanja navedenih nalaza nije bila završila subspecijalističke studije iz neonatologije i stekla zvanje subspecijaliste neonatologa i da takvi nalazi koje može sačiniti samo subspecijalista neonatolog mogu imati bitan uticaj i dokaznu snagu u daljem procesu liječenja pacijenata koje je pregledala”, podsjetili su iz Komisije.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy ÷ = ten