Brčko: Konkurs za najbolji literarni rad pod nazivom „Samo da rata ne bude“

  Pravo na učešće na Konkursu imaju učenici osnovnih (od petog do devetog razreda) i srednjih škola sa područja Brčko distrikta.

  Foto: KBU ARBiH

  Novinarka: Azra Bijedić

  Koordinacija boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčko distriktu raspisuje nagradni Konkurs za najbolji literarni rad pod nazivom “Samo da rata ne bude“, a u povodu obilježavanja Dana 108/215. Viteške motorizovane brigade Armije Republike Republike Bosne i Hercegovine, 17. maja 2019. godine.

  Organizator iznosi pravila i uslove Konkursa:

  Pravo na učešće na Konkursu imaju učenici osnovnih (od petog do devetog razreda) i srednjih škola sa područja Brčko distrikta.

  1. Na Konkursu učestvuje autor proze ili poezije koji, uz literarni rad, uredno popuni i pošalje prijavnicu elektronskom poštom na adresu samo.da.rata.ne.bude2019@gmail.com ili putem pošte/lično na adresu Udruženja demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, Islahijet broj 6, Brčko, sa naznakom „Za literarni konkurs“.

  Slanjem prijavnice autor pristaje na uslove i pravila Konkursa. Ispunjavanjem prijavnice, autor potvrđuje autentičnost rada koji je prijavio na Konkurs, preuzima odgovornost za sadržaj te potvrđuje da je isti njegovo autorsko djelo.

  1. Svaki kandidat može prijaviti samo jedan literarni rad.
  2. Autor je dužan uz literarni rad priložiti pravilno popunjenu prijavnicu, u suprotnom neće ući u izbor Konkursa. Prijavnicu popunjava roditelj ili staratelj.
  3. Literarni radovi moraju se poslati najkasnije do 15. maja 2019. godine.

  Pristigle radove pregledat će posebno formirana komisija koja će odabrati najbolje.

  Objava rezultata bit će na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana 108/215. Viteške motorizovane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, 17. maja 2019. godine.

  Organizator će dodijeliti novčane nagrade, po kategorijama, u iznosu od 200,00 KM za osvojeno prvo mjesto, 150,00 KM za drugo mjesto i 100,00 KM za treće mjesto.

  Autor, koji je ujedno i učesnik Konkursa, popunjavanjem prijavnice daje pristanak organizatoru da bez naknade može objavljivati prijavljene radove.

  Za sve dodatne informacije obratiti se na:

  • Adresa: Islahijet broj 6, 76100 Brčko distrikt Bosne i Hercegovine
  • e-mail: samo.da.rata.ne.bude2019@gmail.com
  • Broj telefona: +387 67 114 96 49 Eldina Dervišević (koordinator projekta)

  Prijavnica ovdje.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − three = one