Brčko: JU Ekonomska škola proslavila Dan škole

  Danas je u okviru obilježavanja Dana JU Ekonomske škole Brčko upriličena Školska priredba u brčanskom Domu kulture, kao završna tačka proslave 135 godina postojanja ove obrazovne ustanove.

  Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

  Piše: Azra Bijedić

  Danas je u okviru obilježavanja Dana JU Ekonomske škole Brčko upriličena Školska priredba u brčanskom Domu kulture, kao završna tačka proslave 135 godina postojanja ove obrazovne ustanove (fotogalerija ovdje).

  „Ekonomska škola ima preko 700 učenika, koji tokom cijele školske godine vrijedno rade. Potrudili smo se da dio tih rezultata prikažemo u ova dva dana. Jučer smo imali revijalnu utakmicu u odbojci, djevojke su igrale sa ŽOK ‘Smeč DM’ i finale školskog takmičenja u basketu.

  Sinoć je u Gradskoj vijećnici otvorena izložba dokumenata iz bogate arhivske građe o 135 godina Ekonomske škole. Počela je kao Trgovačka škola u 19. vijeku i u proteklih 135 godina nadživjela 7 država, preživjela 3 rata i mnogobrojne školske reforme“, kazala je Zora Pajkanović, direktorica JU Ekonomske škole.

  Dodala je da je danas odigrano međuškolsko fudbalsko takmičenje, na kojem su osvojili drugo mjesto, te održana takmičenja iz engleskog i njemačkog jezika, opšte kulture i šahovski turnir.

  Zora Pajkanović (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  „Priredba je bogatog sadržaja, sa nastupima Recitatorske, Dramske, Debatne sekcije i mnogo zanimljive građe“, rekla je Pajkanović.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety ÷ = 10