Brčko još ima neuređenu autobusku stanicu

  Nadstrešnica bez ikakvih sadržaja izuzev biletarnice, jer je pod zakup data jednom pravnom licu još u periodu privatizacije državnih preduzeća. Korisnici usluga autobuskog prevoza uglavnom nezadovoljni takvim stanjem.

  Foto: Federalna.ba

  Od nastanka Brčko distrikt, pored budžeta većeg od 220 miliona maraka, nema uređenu autobusku stanicu, nego ima običnu nadstrešnicu koja je prvobitno zamišljena kao privremeno rješenje koje traje već 19 godina.

  Glavna autobuska stanica u Brčkom. Nadstrešnica bez ikakvih sadržaja izuzev biletarnice, jer je pod zakup data jednom pravnom licu još u periodu privatizacije državnih preduzeća. Korisnici usluga autobuskog prevoza uglavnom nezadovoljni takvim stanjem.

  Nijedna od više poslovnih inicijativa nikada nije realizirana, jer se politika nije mogla usaglasiti o tome. A u Uredu za upravljanje javnom imovinom kažu da je prije rješavanja ovog pitanja neophodno utvrditi šta predviđa regulacioni plan koji je u izradi.

  Analize trebaju pokazati i je li prostor na kojem se nalazi autobuska stanica mjesto na kojem bi ona trebala biti smještena, prvenstveno zbog pristupnih ulica koje i nisu pravo rješenje za odvijanje autobuskog saobraćaja, kazala je Glišić. Više u videoprilogu Dževide Hukičević.

  Izvorno objavljeno: 20.08.2019. u 18:55

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  67 + = seventy two