Brčko: Javni poziv za dodjelu grantova u pčelarstvu

  Za ovaj dio projekta osigurano je 35.000 konvertibilnih maraka, a pojedinac može maksimalno da dobije 4.000 KM.

  Foto: Pixabay / Ilustracija

  Novinar: Adis Mujdanović

  Pčelarski centar Brčko, u okviru projekta “Razvoj pčelarstva Brčko distrikta BiH” koji finansira Farma II (USAID/Sweden), raspisao je javni poziv za dodjelu grantova u pčelarstvu koji je namijenjen mlađima od 40 godina, ženama, kao i onima koji trenutno imaju manji broj košnica, a žele da ih povećaju kako bi ostvarili pravo na podsticaj u poljoprivredi te uozbiljili svoje bavljenje pčelarstvom.

  Za ovaj dio projekta osigurano je 35.000 konvertibilnih maraka, a pojedinac može maksimalno da dobije 4.000 KM.

  Poziv obuhvata nabavku novih košnica u dijelovima ili u cjelini i nabavku pčelinjih rojeva i zajednica.

  Kako bi se znalo da su kandidati ozbiljni, za tražena sredstva kandidat participira sa 50% sredstava koja po potpisivanju ugovora o dodjeli granta uplaćuje na račun Udruženja “Golub”.

  Kandidat dodijeljeni grant može realizirati najdalje do augusta tekuće godine. Poziv je otvoren do 20. maja.

  Za sve dodatne informacije obratiti se na telefon +387 65 983 312 ili lično u Pčelarskom centru Brčko koji se nalazi na Željezničkoj stanici.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty eight ÷ = nineteen