Brčko: Izložba slika i promocija knjige akademika Fatmira Bačija

U subotu, 11.1.2020. u 19,00 sati u Domu Islahijeta u organizaciji BZK Preporoda Brčko distrikt BiH bit će organizirana izložba slika i promocija knjige „…pa sve do Stambola“ akademika Fatmira Bačija.

Akademik Fatmir Bači je potomak Bošnjaka koji su nakon austrougarske okupacije Bosne i Hercegovine iz okoline Mostara, Počitelja, Ljubuškog i Čapljine uputili ka Turskoj i zaustavili u albanskoj luci Drač. Tu su se nastanili u području grada Šijak. Međutim, uprkos razdvojenosti od matice Bosne, Bošnjaci u Albaniji su sačuvali bosanski jezik i običaje. Bači je uspješan slikar i pisac. Piše na albanskom i bosanskom jeziku i do sada je objavio sedam knjiga. Fatmir Bači je član Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti.

Pored autora u programu učestvuju Hazbija Kalač, Ajla Kalesić, a moderator programa je Suada Malkoč Kovačević.

Autor: BZK Preporod Brčko
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

× two = 8