Brčko: Inzko, Hartmann i Scanlan posjetili STUDEN Holding

  Najveći investitor u prehrambenu industriju Bosne i Hercegovine predstavio proizvodnju u fabrici ulja BIMAL i rafineriji šećera STUDEN-AGRANA.

  Foto: STUDEN Holding

  Novinar: Adis Mujdanović

  Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, njegov prvi zamjenik i supervizor za Brčko distrikt Michael Scanlan te ambasadorica Austrije u BiH dr. Urlike Hartmann posjetili su danas Agroindustrijski kompleks STUDEN Holdinga u Brčkom, u okviru koga posluju fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL i rafinerija šećera STUDEN-AGRANA.

  Kao najveći strani investitor u prehrambenu industriju BiH, STUDEN Holding je predstavio svoje proizvodne pogone i visokokvalitetne proizvode koje plasira na domaćem tržištu i izvoznim tržištima zemalja Evrope, Zapadnog Balkana, te Bliskog i Dalekog istoka, saopćeno je iz STUDEN Holdinga.

  „Svijetla budućnost bh. privrede može i treba biti u proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda, prije svega za bogato i zahtjevno tržište EU-a. To je odličan način razvoja bh. privrede, zadržavanja ljudi u zemlji, kao i iskorištenja ekonomskog potencijala naše zemlje. Poslije uspješnih investicija i kreiranja poslovnog okruženja koje je Brčko dobilo zahvaljujući Agroindustrijskom kompleksu naše poslovne grupe, ozbiljan pravac našeg djelovanja jeste dalje širenje poslovne mreže, te regionalna ulaganja u prehrambenu industriju“, izjavio je predsjednik Uprave STUDEN Holdinga Ilija Studen.

  Od 2002. godine, kada je STUDEN Holding zajedno sa Ujedinjenom industrijom ulja VFI iz Austrije, preuzeo kompaniju BIMAL, kontinuiranim ulaganjem i modernizacijom pokrenuta je proizvodnja jestivog ulja po evropskim i svjetskim kriterijumima kvaliteta.

  Zahvaljujući dobro postavljenom poslovnom modelu zajedno sa AGRANA Grupom iz Austrije, izgrađena je i rafinerija šećera STUDEN-AGRANA, a portfolio proizvodnih firmi u okviru STUDEN Holdinga značajno se proširio do danas.

  „Šansa za potpuni oporavak bosanskohercegovačke ekonomije je, pored opšte stabilnosti, i privredna stabilnost, zahvaljujući kojoj će se broj investicija povećati, a na taj način zasigurno stvoriti i preduslovi za bolji poslovni ambijent u zemlji“, rekao je Inzko prilikom posjete.

  Posjeta je podstakla razgovor i o drugim temama koje su od značaja za privredni razvoj, a posebno infrastrukturu koja je neophodna za nesmetano kretanje roba, navedeno je u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  4 + one =