Brčko: Događaji u Kataloniji ekskurzije preusmjerili na druge destinacije

Zajednički je stav prosvjetnih vlasti, roditelja i turoperatera u Brčkom.

Slavoljub Bašić [Radio Brčko]

Zbog političkih previranja u Kataloniji brčanski srednjoškolci ove godine neće putovati na maturalnu ekskurziju u tu špansku pokrajinu, koja je više od jedne decenije bila nezaobilazna destinacija brčanskih maturanata, zajednički je stav prosvjetnih vlasti, roditelja i turoperatera u Brčkom.

Šef Pododjeljenja za srednje obrazovanje u brčanskoj Vladi Slavoljub Bašić rekao nam je da su ekskurzije dio godišnjih nastavnih planova i mogu se izvoditi početkom ili na kraju školske godine.

„Svima nam je prioritetna bezbjednost učenika koji idu na ekskurziju. Zbog toga ćemo sugerisati učenicima, roditeljima, školskim odborima i menadžmentima škola da ekskurziju organizuju na neku drugu destinaciju, a ne u Španiju“, istakao je Bašić.

Velibor Babić, vlasnik jedne brčanske turističke agencije, rekao je da su otkazali sve aranžmane u Španiji, istovremeno nudeći odlazak na ekskurziju u Grčku.

“Bezbjednost djece je najvažnija i zbog toga smo nakon ovih dešavanja ponudili nove destinacije. Za đake četiri brčanske srednje škole ekskurziju nudimo u Grčkoj i Italiji”, naglasio je Babić.

Predsjednik Savjeta roditelja u Ekonomskoj školi Nikica Petrović rekao je da su se oni u ovoj obrazovnoj instituciji već prije dešavanja u Španiji dogovorili da maturanti na proljeće idu u Italiju na ekskurziju.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eight + 1 =