Brčanska Skupština zasijeda 13. februara: Na dnevnom redu dva nacrta zakona po hitnom postupku

  U prvom čitanju bit će razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, a u drugom čitanju nacrti zakona o advokatskoj djelatnosti i udruženjima i fondacijama.

  Foto: Skupština Brčko distrikta BiH

  Novinar: Adis Mujdanović

  Šefovi zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održali su danas pripremni sastanak na kome su dogovorili dnevni red 41. redovne sjednice koja je zakazana za 13. februar.

  Pred zastupnicima će se naći Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Pravosudnoj komisiji i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o dječijoj zaštiti po hitnom postupku, saopćeno je iz Skupštine.

  U prvom čitanju bit će razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, a u drugom čitanju nacrti zakona o advokatskoj djelatnosti i udruženjima i fondacijama.

  Na dnevnom redu je i Prijedlog budžeta, kao i nekoliko informacija, među kojima i Informacija o realizaciji zaključaka Skupštine.

  Ivo Filipović, potpredsjednik Skupštine, rekao je nakon pripremnog sastanka da će ova informacija biti razmatrana odmah nakon zakona, jer je više puta odlagana, i da očekuje kvalitetnu raspravu.

  U dnevni red je uvrštena i Informacija o realizaciji kapitalnih projekata, Informacija o stanju vodosnabdijevanja i realizaciji kapitalnih projekata Odjela za komunalne poslove, Informacija o subvenciji građana za potrošnju vode u ruralnim dijelovima.

  Predviđeno je da se na 41. redovnoj sjednici Skupštine razmatra Program rada Vlade Distrikta za ovu godinu, Izvještaj o reviziji učinka “Izdaci za sudske sporove i vansudska poravnanja za period 2012-2017. godina” kao i Specijalni izvještaj ombudsmana BiH o izgledu, upotrebi i zaštiti državnih, odnosno službenih obilježja BiH, navedeno je u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 1 = one