Brčaci krenuli na Marš mira Nezuk – Srebrenica

  Karalić je naveo da se ove godine prijavilo dosta novih učesnika, te da najmlađi ima 13 i po, a najstariji 75 godina.

  Foto: Otisak.ba / Kristian Bilić

  Piše: Adis Mujdanović

  Jutros je iz Brčkog krenulo oko 75 učesnika na Marš mira Nezuk – Srebrenica, koji počinje u 9 sati, a organizira se u čast žrtvama srebreničkog genocida.

  Organizator polaska iz Brčkog je Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja u ovoj lokalnoj zajednici, čiji je sekretar Kristian Bilić, ujedno i vođa puta, u izjavi za medije naglasio da ove godine imaju dvije maršrute.

  „To je jedna klasična koja ide od Nezuka prema Srebrenici, a druga ekipa ide od Žepe prema Srebrenici. Ono što je jako bitno, jedna ekipa Brčaka, u suradnji sa Islamskom zajednicom u Hrvatskoj, je krenula iz Dubrovnika za Srebrenicu. Mi ćemo se zajedno spojiti sad u Nezuku“, naveo je on.

  Najmlađi učesnik ima 13 i po, najstariji 75 godina

  Predsjednik brčanskog Kluba prijatelja Srebrenice i Podrinja Admir Karalić kazao je da su pored prevoza, osigurali i hranu za sve učesnike.

  „Pored šatora, tuševa i sl., obezbijeđena je i prenosna kuhinja, tako da imamo čovjeka koji je zadužen da friško kuha hranu za nas“, dodao je Bilić.

  Karalić je naveo da se ove godine prijavilo dosta novih učesnika, te da najmlađi ima 13 i po, a najstariji 75 godina.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy ÷ = seven