Biznis forum: Luka Brčko pozicionirana na vrh prioriteta razvoja Distrikta

Alija Osmanbašić, zamjenik direktora Luke, ukazao je na značaj razvoja riječnog, ali i multimodularnog transporta u Distriktu kao šansu za razvoj šire društvene zajednice.

[Ustupljeno Otisku]

Svojim izlaganjem na 1. Biznis forumu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, član menadžmenta Javnog preduzeća Luka Brčko Alija Osmanbašić, zamjenik direktora, ukazao je na značaj razvoja riječnog, ali i multimodularnog transporta u Distriktu kao šansu za razvoj šire društvene zajednice.

Time je na Forumu pozicionirao Luku na sam vrh liste prioriteta razvoja Distrikta.

Izlaganje Osmanbašića održano je u sklopu panela o saobraćaju i turizmu.

Pored njega, učešće na panelu uzeli su: direktor Javnog preduzeća Putevi Brčko Miroslav Miškić, Smajo Salkić, Aleksandar Đurić, Sašo Murtić i Marko Šantić, predsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine.

[Ustupljeno Otisku]
Kao dio menadžmenta Luke, Osmanbašić je od ranije od strane privredne javnosti prepoznat kao iznimno predana i odgovorna osoba koja ulaže značajne napore u unaprjeđenje ne samo ovog strateški važnog javnog preduzeća, nego i regionalne privredne saradnje, a ovaj put je svojim konciznim i interesantnim izlaganjem, koje je obuhvatilo svjetske trendove razvoja riječnog saobraćaja, uz konkretne mjere i prijedloge za revitalizaciju i unaprjeđenje multimodularnog transporta u Brčko distriktu, zadobio najviše ocjene i simpatiju stručne publike koji su, pored gostiju iz svijeta diplomatije i obrazovnih institucija, činili i privrednici iz Distrikta i regije.

Inovativan pristup radu, temeljitost i ambicija da u svojoj zajednici ostvari konkretne rezultate u smislu unaprjeđenja stanja u ovom javnom preduzeću lična su karta ovog sposobnog menadžera.

Menadžment Luke Brčko nije bez razloga odlučio da prezentaciju planova razvoja ovog preduzeća povjeri upravo Osmanbašiću, koji je na ponos svojih kolega to povjerenje itekako opravdao te ponovo Luku i na ovom poslovnom forumu pozicionirao na mjesto gdje pripada, a to je na sami vrh liste prioriteta, kada se ozbiljno planira razvojni ciklus Distrikta.

Planovi Vlade Brčko distrikta, da putem Biznis foruma, kroz plenarnu sekciju sa dvije teme i paralelne sekcije sa tri teme, objelodane niz projekata iz privrede, poljoprivrede, obrazovanja, saobraćaja, riječnog potencijala i transporta, infrastrukture, turizma, zakonske regulative i drugih razvojnih sektora dokazali su se kao potpuni uspjeh.

‘Novi ciklus razvoja distrikta Brčko’

Prvi brčanski Biznis forum svečano je otvoren jučer.

Podijeljen je u pet panela na teme: lokalni i regionalni razvoj, obrazovanje i mladi, privredni potencijal Distrikta, poljoprivredni potencijal Distrikta te saobraćaj i turizam.

Glavna tema Foruma je “Novi ciklus razvoja distrikta Brčko”.

Tehnički organizatori Foruma su Udruženje računovođa, forenzičara i revizora Distrikta te Ekonomski fakultet Brčko Univerziteta Istočno Sarajevo, a pokrovitelj Vlada Distrikta.

Forum se završava danas.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

96 ÷ = thirty two