Biznis forum Brčko: Učešće potvrdilo 13 ambasada u BiH

  Učešće na Forumu do sada je prijavilo 80-ak privrednika.

  Damir Bulčević sa ambasadorom Crne Gore [Otisak.ba]

  Učešće na 1. Biznis forumu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine do sada je potvrdilo 13 ambasada u Bosni i Hercegovini, koji će svojim privrednim zajednicama prenijeti obavijest i tražiti da se uključe u ovaj događaj.

  Organizacioni odbor Foruma obavio je sastanak sa brčanskom Privrednom komorom i privrednicima koji su uključeni u organizaciju.

  Učešće na Forumu do sada je prijavilo 80-ak privrednika.

  “Ključ uspjeha ekonomije bilo kojeg grada ili države sastoji se od jake veze između državnih službi i privredne zajednice, kao i uključivanja stručnog mišljenja kao neizostavnog faktora bilo koje odluke. Biznis forum Brčko distrikta BiH treba da predstavlja okvirnu platformu novog ciklusa razvoja Brčkog koja će povezati sve tri pomenute strane”, rekao je u izjavi za Otisak.ba glavni koordinator Vlade Distrikta i direktora Biznis foruma Damir Bulčević.

  Bulčević sa ambasadorom Hrvatske [Otisak.ba]
  Bulčević sa ambasadorom Makedonije [Otisak.ba]
  ‘Novi ciklus razvoja distrikta Brčko’

   

  Vizija Foruma je da kroz poslovni susret osigura kontakt između domaćih i stranih poslovnih ljudi, kompanija i investitora, u cilju ostvarivanja njihovih ideja i unaprjeđenja poslovne klime Brčko distrikta BiH.

  Organizator Biznis foruma je Vlada Distrikta. Bit će organiziran u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

  Glavna tema Biznis foruma je “Novi ciklus razvoja distrikta Brčko”.

  Bulčević je ranije najavio da će na ovom događaju, koji se održava od 8. do 10. novembra, biti prezentirani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH.

  Vlada Brčko distrikta BiH 11. septembra je obavijestila sve zainteresirane pravne i fizičke osobe koja žele da učestvuju u radu 1. Biznis foruma Brčko distrikta BiH da prijavu mogu izvršiti putem sljedećeg linka: http://econforbd.com/registracija/index.php. Prijave traju do 31. oktobra.

  Učešće u organizaciji ovog događaja uzeo je i Ekonomski fakultet Brčko.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty seven + = 43