Biznis forum Brčko: Direktor Damir Bulčević dogovorio učešće ambasadorice Indonezije

Ambasadorica Indonezije najavila je dolazak privrednika iz Indonezije.

Pored Indonezije, očekuje se učešće i drugih ambasada [Otisak.ba]

Na današnjoj prezentaciji 1. Biznis foruma Brčko distrikta, koji će se održati od 8. do 10. novembra ove godine, direktor Foruma i glavni koordinator Vlade Distrikta Damir Bulčević dogovorio je učešće ambasadorice Indonezije Amelie Yani.

Ambasadorica Indonezije najavila je dolazak privrednika iz Indonezije.

[Otisak.ba]
Vizija Foruma je da kroz poslovni susret osigura kontakt između domaćih i stranih poslovnih ljudi, kompanija i investitora, u cilju ostvarivanja njihovih ideja i unaprjeđenja poslovne klime Brčko distrikta BiH.

 

Pored Indonezije, očekuje se učešće i drugih ambasada – Srbije, Hrvatske, Grčke i drugih, te velikog broja eminentnih stručnjaka iz zemlje, regije i svijeta.

‘Novi ciklus razvoja distrikta Brčko’

Organizator Biznis foruma je Vlada Distrikta. Bit će organiziran u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u srijedu je izjavio medijima, nakon sastanka Organizacionog odbora Biznis foruma, da se aktivnosti i pripreme odvijaju planiranom dinamikom te da već postoje najave da će, osim aktera iz Brčkog, Bosne i Hercegovine i regije, učešće uzeti i ekonomski stručnjaci iz Rusije, Turske i Kine.

“Opredijelili smo se da na ovaj način podstaknemo dijalog i prezentujemo mogućnosti Distrikta za ukupan poslovni razvoj”, rekao je Milić.

Bulčević je istakao da je cilj poslovno umrežavanje, stvaranje novih inicijativa i ideja te privlačenje investitora, dodajući da je glavna tema Biznis foruma “Novi ciklus razvoja distrikta Brčko”. On je najavio da će na ovom događaju u novembru biti prezentirani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH, uz prisustvo mnogobrojnih investitora.

Učešće u organizaciji ovog događaja uzeo je i Ekonomski fakultet Brčko.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

twenty seven ÷ = 9