BIMAL: Ne dozvoljavamo da rezultati utječu na odgovornost prema zaposlenima i partnerima

  Na privredne i monetarne krize niko nije otporan, poručili su iz ove kompanije.

  Foto: Bimal

  Novinar: Adis Mujdanović

  Iako je poslovna godina bila teška, a globalna privreda kretanja nepredvidiva, fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL iz Brčkog na prvo mjesto stavlja svoju odgovornost prema zaposlenima i povjerenje svojih direktnih i indirektnih saradnika.

  Posljednji finansijski izvještaj pokazuje značajnu razliku u odnosu na prošlogodišnje rezultate, što je ishod nepovoljnih makroekonomskih kretanja na svjetskom tržištu, negativnih ekonomskih aktivnosti na izvoznim tržištima, kao i nestabilne mikroekonomske klime u pogledu domaćeg tržišta, saopćeno je jutros iz BIMAL-a.

  „Naš proizvod, jestivo ulje je prije svega berzanska roba, pa su usponi i padovi cijena nešto što isključivo diktira tržište. Mi smo u prvom dijelu godine svjedočili iznenadnom višemjesečnom zaustavljanju izvoza zbog jednostrane odluke Turske, a poslije je uslijedio i pad turske lire što je zajedno imalo snažan uticaj na naše poslovanje. Dodatno, krajem godine došla je i odluka Kosova o uvođenju 100% carine na uvoz robe iz BiH, što je opteretilo i kontinuitet našeg izvoza“, rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga.

  Međutim, usmjerenost kompanije BIMAL nije samo na dobit, nego i na cjelokupnu biznis atmosferu u zemlji, koja bi trebala da ide u korist rasta i razvoja realnog sektora, budući da se privreda prirodno naslanja na unutrašnju i vanjsku politiku Bosne i Hercegovine.

  „Naš finansijski izvještaj donosi određene posljedice, ali BIMAL prije svega vodi računa o sigurnosti i odnosu prema svojim zaposlenima, njihovoj ličnoj stabilnosti, kao i o uspješnosti rada naših partnera koji zahvaljujući kompaniji BIMAL grade i sopstvene saradničke odnose“, kazala je Pucar.

  Pripadnost poslovnoj grupi je od velikog značaja, jer donosi i posebnu prednost koju dosadašnji uspješan rad potvrđuje, navedeno je u saopćenju.

  Nataša Pucar (Foto: Bimal)

  „Uprkos teškoj godini BIMAL vjeruje u postavljenu strategiju i ne odustaje od novih razvojnih mogućnosti, a kao dio poslovnih ciljeva jeste i preuzimanje somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja NOVO SUNCE, što predstavlja novi ciklus našeg regionalnog rasta“, izjavila je Pucar.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  21 − sixteen =