Beograd: Djeca migranti u posjeti Muzeju Nikole Tesle

Dječak Farhad Nuri iz Avganistana, koji je poznat po nadimku "mali Pikaso" zbog dara za slikanje i crtanje, naveo je da mu se najviše svidio Teslin indukcioni motor, koji je i obično najatraktivniji posjetiocima, jer je riječ o interaktivnom pronalasku.

Foto: AA

Djeca migranti sa roditeljima, koji su smješteni u azilnom centru u Krnjači, posjetili su danas Muzej Nikole Tesle u Beogradu, gdje su se upoznali sa životom i izumima poznatog naučnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Dječak Farhad Nuri iz Avganistana, koji je poznat po nadimku “mali Pikaso” zbog dara za slikanje i crtanje, naveo je da mu se najviše svidio Teslin indukcioni motor, koji je i obično najatraktivniji posjetiocima, jer je riječ o interaktivnom pronalasku.

“Baš je bilo dobro. Vidjeli smo i šta je Nikola Tesla koristio prije i sve je baš dobro”, rekao je Nuri.

Kako je dodao dječak, koji je sa porodicom prošle godine dobio državljanstvo Srbije zbog svog humanitarnog rada, on je i crtao velikog naučnika ranije.

Dječak je zagledao i bistu Tesle, istaknuvši da bi volio da se oproba i u vajanju.

Migranti su imali prilike da isprobaju i druge Tesline izume, ali i da pogledaju njegove lične stvari, poput čizama, rukavica, odijela i rukopisa.

Aleksandra Mišić iz Međunarodne organizacije za migracije navela je da ovo samo jedna od posjeta edukativnog i zabavnog karaktera u Beogradu koje su organizovane.

“Ideja je bila da ih dovedemo u Muzej Nikole Tesle u Beogradu, da dopune svoja znanja koja o njemu imaju zato što je azilni centar u Krnjači jedan od centara u Beogradu. Tu su ne samo deca, već i njihove porodice iz Avganistana i Irana”, rekla je.

Prema njenim riječima, posjeta je organizovana tokom trajanja zimskog raspusta.

“Iskoristili smo vreme da deca provedu vreme sa roditeljima, jer je zimski raspust i koliko vidim njima se svidelo sve ovo što su videli – eksponati, prezentacije i eksperimenti”, kazala je ona.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

30 ÷ six =