„Beba više“ Brčko: Prva bh. organizacija za borbu protiv steriliteta članica „Fertility Europe“

- Status kandidata dobili smo prošle godine na kongresu koji je održan u Barseloni. Pratili smo upute naših kolega iz Evrope, te ove godine postali ravnopravni članovi što je zaista velika čast za nas - istakla je neposredno nakon sastanka Milijana Simić, koordinator Udruženja „Beba više“ i njihov predstavnik u organizaciji „Fertility Europe“.

Foto: Beba više

Novinar: Dževad Turčalo

Udruženje “Beba više” iz Brčkog saopćilo je danas da je Bosna i Hercegovina dobila prvog predstavnika u evropskoj krovnoj organizaciji za borbu protiv steriliteta, te da su oni jednoglasno i zvanično postali ravnopravni član „Fertility Europe“. Ova odluka donesena je na ESHRE kongresu koji se ove godine održava u Beču.

Milijana Simić (Foto: Beba više)

– Status kandidata dobili smo prošle godine na kongresu koji je održan u Barseloni. Pratili smo upute naših kolega iz Evrope, te ove godine postali ravnopravni članovi što je zaista velika čast za nas – istakla je neposredno nakon sastanka Milijana Simić, koordinator Udruženja „Beba više“ i njihov predstavnik u organizaciji „Fertility Europe“.

Prezentacije o radu organizacije

Ona je održala dvije prezentacije o radu same organizacije koja je osnovana 2013, kao i o projektu „Šta ako sam šesti“ čiju je implementaciju podržala i Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

– Članstvo je  za nas  čast ali i velika odgovornost. Naravno zahvaljujem se našim evropskim kolegama na ukazanom povjerenju ali moram istaći da su nam cijelo vrijeme veliku podršku pružale kolege i saborci iz zagrebačkog Udruženja „Roda“, kao i Udruženje „Šansa za roditeljstvo“ iz Beograda – navela je.

Foto: Beba više

Rezultat rada velikog broja ljudi

Milijana Simić i Željko Lazarević predstavljaju “Beba više” na ovogodišnjoj skupštini organizacije Fertility Europe u Beču.

– Sve ovo je rezultat rada zaista velikog broja ljudi koji nas podržavaju. Mogu slobodno reći da je ovo uspjeh, kako za „Beba više“, tako i za  Brčko Distrikt te cijelu BiH. Ponosan sam što su naše kolege iz cijele Evrope prepoznale naš trud i rad i dali nam priliku da i prije ulaska u EU mi postanemo dio ove velike i značajne evropske organizacije što će nam pomoći da nastavimo dalje djelovati u smjeru podrške svim ljudima koji nastoje postati roditelji – kazao je Lazarević, predsjednik “Beba više”.

Predstavnici „Beba više“ zahvalili su se svojim članovima, ali i sugrađanima na ogromnoj podršci, kao i predstavnicima Vlade i Skuštine BDBiH koji aktivno podržavaju njihov rad.

Željko Lazarević (Foto: Beba više=

Posebnu zahvalnost uputili su predsjedniku Skupštine Esedu Kadriću, koji je i ove godine finansijski podržao njihov put u Beč.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

72 ÷ = eight