Baner

FRANCUSKI NOSIOCI ORDENA „VITEZA LEGIJE ČASTI“ DONIRALI ELEKTRONIČKE KREVETE

E-mail Ispis PDF
francuzi-nKliničkom centru (KC) Banjaluka danas je svečano uručeno devet električnih kreveta, donacija francuskog Udruženja nosilaca ordena "Viteza legije časti"(SMLH), saopšteno je iz KC Banjaluka.
             
Donaciju je uručio predsjednik Udruženja nosilaca ordena "Viteza legije časti" za department Loara pukovnik Žan Klod Riberon sa svojim kolegama, nosiocima ovog priznanja tokom posjete KC Banjaluka.
             
Kreveti će se koristiti u Dnevnoj hematološkoj bolnici Klinike za unutrašnje bolesti KC Banjaluka i tako će se pacijentima, koji u Dnevnoj bolnici primaju terapiju, obezbijediti najbolji mogući uslovi.
            
U saopštenju se ističe da je donacija organizovana da bi se pokazalo da francusko-srpsko prijateljstvo i dalje opstaje i to na nivou koji prevazilazi prazne riječi.
              
Ovo nije prva donacija Udruženja nosilaca ordena "Viteza legije časti" RS. Saradnja je počela prije petnaestak godina, kada je pukovnik Riberon sa ljekarom Mladenom Goronjom (koji je, nažalost, u međuvremenu preminuo) pokrenuo redovne donacije invalidskih kolica za bolnicu u Trapistima u Banjaluci, Dom penzionera u Prijedoru, te direktno za porodice kojima je bila potrebna pomoć u opštini Nova Topola.
             
"Za mene je to i način da kažem jedno veliko hvala stanovništvu Banjaluke, koje me je tako srdačno primilo svaki put kad sam došao da odslužim svoju dužnost kao pripadnik vojske u jednoj privrednoj misiji 1996. i 1997. godine. Takođe, na ovaj način se zahvaljujem različitim ličnostima iz političkog života, privrednog i industrijskog života, ali i svim onim neimenovanim ljudima koji su postali moji dobri prijatelji“, istakao je pukovnik Riberon.
              
Tokom sastanka sa članovima poslovodstva KC Banjaluka razgovarano je i o mogućnosti daljeg usavršavanja ljekara u Francuskoj i mogućnostima razmjene ljekara, pri čemu bi fokus bio na uskoj specijalizaciji u centrima za bol.
             
Prilikom posjete Kliničkom centru,  gosti iz Francuske su položile vijenac na spomen-ploču palim borcima, radnicima Kliničkog centra Banjaluka. "Najveću nagradu za mene su predstavljali pozivi kako na vjenčanja i svadbe tako i na sahrane, slave i razne druge proslave, obilježavanje mog odlaska iz vojne službe, kao i obilježavanje Vidovdana koji sa toliko posvećenosti slavite svake godine“, rekao je pukovnik Riberon.
             
On je rekao da je javnosti malo poznata činjenica da je grad Beograd primio Orden Legije časti 28. decembra 1920. godine, te da je riječ o najvažnijem francuskom ordenu.
             
Pomoćnik direktora za medicinska pitanja KC Banjaluka Boris Goronja je ukazao na značaj ovakvih posjeta, posebno zbog kontakata koji se mogu ostvariti sa medicinskim centrima u Francuskoj.
             
"Veoma je važna kontinuirana medicinska edukacija za naše ljekare koji imaju priliku da borave i edukuju se u većim i savremenijim centrima u inostranstvu, te da svoja stečena znanja mogu da primjene u Klinički centar Banjaluka kada se vrate“, rekao je Goronja.
            
On je istakao da se na ovaj način mogu napraviti konekcije sa stručnjacima u inostranstvu i unaprijediti znanja iz oblasti njege i terapije bola. Goronja se zahvalio pukovniku Riberonu za podršku i naglasio koliko su mali koraci važni da bi se napravili veliki.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Podijeli

UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište web portala www.otisak.ba
  • 1
  • 2
  • 3
PODNIJELI OSTAVKE: ODLAZE DŽEVDET ŠAHOVIĆ I MOMČILO POLJIĆ, DOLAZE ADNAN PAŠALIĆ I CVIJETIN NIKOLIĆ

PODNIJELI OSTAVKE: ODLAZE DŽEVDET ŠAHOVIĆ I MOMČILO POLJIĆ, DOLAZE ADNAN…

Danas je Dževdet Šahović podnio ostavku na mjesto šefa Vladinog odjela za poljoprivredu, vodoprivredu i šumars...

DRAGAN ČOVIĆ: PROKOCKALI SMO DOSTA VREMENA, VLAST MORA BITI USPOSTAVLJENA U OVOJ SEDMICI

DRAGAN ČOVIĆ: PROKOCKALI SMO DOSTA VREMENA, VLAST MORA BITI USPOSTAVLJEN…

Prokockali smo dosta vremena i "na ovaj ili onaj način moramo uspostaviti vlast u FBiH tokom ove sedmice", rek...

U „PUTEVIMA BRČKO“ ZAVRŠEN PRETRES: POLICIJA IZUZELA DOKUMENTACIJU, HAPŠENJA NIJE BILO

U „PUTEVIMA BRČKO“ ZAVRŠEN PRETRES: POLICIJA IZUZELA DOKUMENTACIJU, HAPŠ…

U Javnom preduzeću „Putevi Brčko“ policija je okončala višesatni pretres prostorija koje koristi ovo preduzeće...

+ Copyright (c) 2013 Otisak d.o.o. pridržava sva prava.