Anketa Otiska: Gradski stadion u Brčkom neće nikada biti izgrađen

Kada će Gradski stadion u Brčkom, unatoč do sada uloženih više od četiri miliona konvertibilnih maraka, biti završen, gotovo je nemoguće i orijentaciono predvidjeti.

Gradski stadion u Brčkom, planiranog kapaciteta od 16.000 gledalaca, više liči na veliko gradilište, nego na sportski teren [Arhiva]

Gradski stadion u Brčkom neće nikada biti izgrađen, pokazali su rezultati ankete na portalu Otisak.ba.

Na anketno pitanje “Gradski stadion u Brčkom će biti izgrađen?”, 51% čitalaca [39 glasova] je odgovorilo “Nikada”, 39% [30 glasova] je odgovorilo “Mi to nećemo nikada dočekati”, dok je 10% [osam glasova] njih odgovorilo “Do 2020. godine”.

Glasanje je trajalo od 21. do 27. novembra.

Glasati se moglo samo sa jedne IP adrese, što anketu čini mnogo transparentnijom.

[Otisak.ba – Screenshot]
Neizvjestan završetak

Kada će Gradski stadion u Brčkom, unatoč do sada uloženih više od četiri miliona konvertibilnih maraka, biti završen, gotovo je nemoguće i orijentaciono predvidjeti.

Razlog: za završetak samo prve faze, što podrazumijeva zapadnu tribinu, službene prostorije te uređenje atletske staze i ograde na Stadionu, nedostaje preko 11 miliona maraka.

“Inače, u budžetu za ovu godinu za projekat Stadiona nisu predviđena sredstva, no iz ranijih godina ima osigurano oko dva miliona maraka. U ovom trenutku raspisan je tender za ogradu oko Stadiona, no zbog žalbenog procesa vjerovatno će isti morati biti ponovljen”, rekao je prošli mjesec u izjavi medijima vršilac dužnosti šefa Pododjela za javne objekte u brčanskoj Vladi Nenad Radojković.

“Usljed činjenice da još uvijek nema ni dugoročne procjene kako osigurati neophodna sredstva, teško je i orijentaciono predvidjeti kada bi prva faza gradnje mogla biti završena, odnosno Gradski stadion dobiti upotrebnu dozvolu”, dodao je Radojković.

Građevinu nagriza zub vremena

Gradski stadion u Brčkom, planiranog kapaciteta od 16.000 gledalaca, više liči na veliko gradilište, nego na sportski teren.

Novi i moderan gradski stadion odavno je obećan, a prve mašine startovale su prije 11 godina.

Po projektu iz 2004. godine, rađenom po standardima Međunarodne fudbalske federacije [UEFA], planirano je da bude u funkciji čim se završe zapadne tribine.

Čekajući još para, i ono što je dosad uloženo moglo bi da propadne, jer građevinu polako nagriza zub vremena.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ 1 = three