Amer Jerlagić na radnom sastanku Vijeća SBiH

Bahrija Ribić, na osnovu svog dugogodišnjeg zalaganja i doprinosa u radu Stranke, odlukom predsjednika Amera Jerlagića, imenovan na mjesto člana Predsjedništva Stranke na nivou Bosne i Hercegovine.

Ovaj radni sastanak, pored tekućih tema, imao je i obilježje svečanog događaja [Ustupljeno Otisku]

Vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta održalo je u ponedjeljak navečer radni sastanak, koji je svojim prisustvom uveličao i sam predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić, kandidat za člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima, saopćeno je iz brčanskog Vijeća Stranke za BiH, prenosi Otisak.ba.

Iz ove stranke navode da je on i ovoga puta, kao i mnogo puta do sada, pokazao da mu nije teško izdvojiti svoje vrijeme kako bi na terenu sa članovima Stranke podijelio svoja razmišljanja i bliže ih upoznao sa političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

“Članovi Vijeća Stranke za BiH su prisustvo predsjednika Amera Jerlagića iskoristili kako bi u jednoj opuštenoj atmosferi saznali što više informacija o aktuelnostima na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. G. Jerlagić je iskazao veliki nivo optimizma pred predstojeće opšte izbore, zasnovanog na realnim pokazateljima iz kojih je rast Stranke i povjerenje građana prema Stranci za BiH evidentan. Upoznao je brčansko Vijeće o aktivnostima koje se na inicijativu Stranke za BiH vode radi zajedničkog nastupa probosanskohercegovačkih stranaka na opštim izborima u RS-u, kao i djelovanju Stranke na bazi platforme PROBOJ (PRO BOSANSKOHERCEGOVAČKO JEDINSTVO), što simbolizuje proboj iz obruča svega što godinama Bosnu i Hercegovinu drži u stagnaciji, odnosno koči njen napredak”, navedeno je u saopćenju.

Bahrija Ribić član Predsjedništva Stranke

Svoju opservaciju političke situacije u Bosni i Hercegovini Jerlagić je završio konstatacijom da se u Bosni i Hercegovini moraju početi dešavati pozitivne promjene, poput formiranja ministarstva zdravstva na državnom nivou, odnosno da građani Bosne i Hercegovine “ne smiju zapasti u apatiju u kojoj će izjave pojedinih političara, poput izjave da je Bosna i Hercegovina nemoguća zemlja, postati svakodnevnica na koju se navikavamo”.

Ovaj radni sastanak, pored tekućih tema, imao je i obilježje svečanog događaja, imajući u vidu da je istaknuti privrednik, član Vijeća Stranke za BiH Distrikta i član Stranke od njenog osnivanja, Bahrija Ribić, na osnovu svog dugogodišnjeg zalaganja i doprinosa u radu Stranke, odlukom predsjednika Amera Jerlagića, imenovan na mjesto člana Predsjedništva Stranke na nivou Bosne i Hercegovine.

“To svakako predstavlja čast za Vijeće Stranke za BiH Brčko distrikta BiH i podstrek za dalji rad i promicanje ideje ove stranke, a što je od samog početka domovina Bosna i Hercegovina prije svega”, stoji na kraju saopćenja.

1 KOMENTAR

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

one × = five