Akademik Nedeljko Stanković dobitnik nagrade za životno djelo

  "Nagrada je akademiku Stankoviću uručena za izniman doprinos čovječanstvu u oblasti prava, uključujući ogromna dostignuća u naučnoistraživačkoj djelatnosti, proširenja naučnih spoznaja, kao i za inovativna naučna ostvarenja i metode u primjeni", navedeno je u saopćenju.

  Foto: Evropski univerzitet

  Novinar: Adis Mujdanović

  Akademiku prof. dr. Nedeljku Stankoviću potkraj 2018. godine na Svečanoj godišnjoj skupštini Evropske akademije nauka u Beogradu uručena je nagrada za životno djelo, saopćeno je danas iz Evropskog univerziteta u Brčkom.

  “Nagrada je akademiku Stankoviću uručena za izniman doprinos čovječanstvu u oblasti prava, uključujući ogromna dostignuća u naučnoistraživačkoj djelatnosti, proširenja naučnih spoznaja, kao i za inovativna naučna ostvarenja i metode u primjeni”, navedeno je u saopćenju.

  Pored ovog priznanja, profesor Stanković dobitnik je brojnih evropskih i svjetskih priznanja, od kojih se posebno izdvaja počasni doktorat iz oblasti prava i historije buda i borilačkih vještina, koji je dobio od Asocijacije svjetskih religija – International Fellowship of Martial Arts – India Branch.

  Pored toga, dobio je od International Fellowship of Martial Arts – India Branch majstorsko zvanje 9th Dan (Kudan) iz oblasti azijskih borilačkih vještina.

  Svjetska karate asocijacija Hachi-O-Kai uručila mu je dana 27.03.2016. godine u Las Vegasu, Sjedinjene Američke Države, diplomu velikog majstora borilačkih vještina Evrope.

  Dobitnik je priznanja Grand Master of the Year 2015 i Grand Master of the Year 2016, koja su mu dodijeljena u Lisabonu.

  Profesor Nedeljko Stanković upisan je u Lisabonsku kuću slavnih međunarodnih borilačkih vještina 09.05.2015. godine kao Grand Master of the Year 2015.

  “Dr. Stanković proglašen je od Humanitarne misije iz Indije svjetskim promoterom mira. Ovo priznanje uslijedilo je na osnovu njegovih naučnih, sportskih i drugih zasluga, koje u sebi sadrže miroljubive i humane poruke”, istakli su iz Evropskog univerziteta.

  Evropski pokret u Bosni i Hercegovini, povodom obilježavanja Dana Evrope, dodijelio je dr. Nedeljku Stankoviću plaketu za životno djelo – doprinos razvoju nauke, kulture i sporta u Bosni i Hercegovini.

  Redovni je član Evropske akademije nauka i umjetnosti u Salzburgu, Austrija, a potpredsjednik je i redovni član Evropske akademije nauka u Beogradu, Srbija.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty three + = thirty four